Skip to Menu Skip to Search Contactaţi-ne Romania Site-uri web şi limbi străine Skip to Content

Pentru a asigura înalta calitate şi valoare a caşmirului, fibrele trebuie să fie măsurate pentru a se stabili densitatea la scară, grosimea, pigmentaţia, diametrul şi alte caracteristici.

SGS are experienţa şi expertiza necesare pentru a efectua cele două tipuri de testare şi măsurare microscopică a caşmirului aplicabile comercial în prezent: cu microscopul electronic cu baleiaj (SEM) şi cu microscopul optic.

Identificarea caşmirului prin metoda microscopului optic

Comparativ cu SEM, principalul avantaj al testului cu microscopul electronic este acela că permite operatorului să vadă structura internă sau pigmenţii fibrei. Aceste caracteristici pot ajuta la diferenţierea caşmirului de fibrele de calitate inferioară (de exemplu, lână sau păr de iac) pe care o terţă parte le-ar putea introduce de-a lungul lanţului de prelucrare.

Metoda optică se bazează pe identificarea de către operatori a fibrelor la dimensiuni mărite, în funcţie de structura lor şi de alte caracteristici. Respectăm metodologiile aplicabile stabilite de:

  • Metodele americane de testare standard (ASTM-D629; Metode standard de testare în analiza cantitativă a textilelor)  
  • Asociaţia americană a chimiştilor şi coloriştilor din domeniul textil (AATCC-20A; Analiza fibrelor: cantitativă)
  • Standardul internaţional ISO 17751: Analiza cantitativă a fibrelor animale prin microscopie - caşmir, lână, fibre speciale şi amestecuri)

Măsurători exacte şi consecvente

Deoarece caracteristicile caşmirului se suprapun cu cele ale altor fibre de lână, folosirea microscopului optic pentru a le măsura este un proces oarecum subiectiv. Pentru a păstra consecvenţa şi exactitatea în analiza microscopică a caşmirului, folosim numai metodele acceptate în industrie şi le asigurăm operatorilor noştri o pregătire standardizată, bazată pe banca noastră de fibre animale trasabile.

De asemenea, am centralizat în Marea Britanie serviciile noastre de testare a fibrelor speciale de provenienţă animală. Aprobat de Institutul Producătorilor de Caşmir şi Păr de Cămilă (CCMI), acest laborator este implicat permanent în dezvoltarea următoarelor:

  • Proceduri tehnice standardizate
  • Eşantioane trasabile de fibre, în format electronic şi natural
  • Instruire computerizată pentru identificarea fibrelor
  • Procese de monitorizare continuă a operatorilor

Luaţi legătura acum cu SGS pentru a afla cum vă pot ajuta serviciile noastre de testare a fibrelor cu microscopul electronic să păstraţi înalta calitate şi valoare a transporturilor dumneavoastră de fibre.