Skip to Menu Skip to Search Contactaţi-ne Romania Site-uri web şi limbi străine Skip to Content

Pentru a asigura înalta calitate şi valoare a caşmirului, fibrele trebuie să fie măsurate în funcţie de parametri cum sunt densitatea şi grosimea la scară, pigmentaţia, diametrul şi alte caracteristici.

SGS dispune de experienţa şi expertiza necesare pentru a efectua măsurători prin cele două metode disponibile în prezent: microscopul optic şi microscopul cu baleiaj electronic (SEM).

Identificarea caşmirului cu SEM

Folosind metoda SEM, experţii noştri pot examina în detaliu suprafaţa fibrelor în imagini mult mărite. Rezoluţia mare, de până la doi nanometri, şi adâncimea mare a câmpului le permit experţilor noştri să determine mai uşor caracteristicile de suprafaţă. De asemenea, le permit să măsoare caracteristici topografice cum sunt înălţimea şi densitatea la scară (raportul dintre lungimea şi diametrul fibrei). Deşi astfel de măsurători sunt utile pentru a stabili diferenţele obiective dintre fibre, trebuie remarcat că metoda SEM nu permite şi examinarea structurii interne a fibrei (sau a pigmentaţiei).

Respectăm metodologia standard din domeniu pentru a măsura compoziţia prin metoda SEM, conform standardului IWTO-58 al Organizaţiei Internaţionale a Lânii şi Textilelor. Acest standard foloseşte înălţimea la scară pentru a distinge lâna (care are o densitate la scară mai mare de 0,55 microni) de fibrele speciale, printre care se numără caşmirul, mohairul, părul de cămilă, llama şi alpaca.

Măsurători consecvente şi exacte

Apoi, operatorii noştri identifică fibrele speciale în funcţie de alte caracteristici topologice, cum ar fi forma, densitatea şi regularitatea diametrului fibrei - un proces oarecum subiectiv. Pentru a asigura consecvenţa şi exactitatea, folosim metodele de măsurare acceptate în industrie şi le asigurăm operatorilor noştri o pregătire standardizată pe baza băncii noastre de fibre trasabile de provenienţă animală.

Am centralizat în Marea Britanie serviciile noastre de testare a fibrelor speciale de provenienţă animală. Aprobat de Institutul Producătorilor de Caşmir şi Păr de Cămilă (CCMI), acest laborator este implicat permanent în dezvoltarea următoarelor:

  • Proceduri tehnice standardizate
  • Eşantioane trasabile de fibre, în format electronic şi natural
  • Instruire computerizată pentru identificarea fibrelor
  • Procese de monitorizare continuă a operatorilor

Luaţi legătura acum cu SGS pentru a afla cum vă pot ajuta serviciile noastre de testare a fibrelor să păstraţi înalta calitate şi valoare a transporturilor dumneavoastră de fibre.