Skip to Menu Skip to Search Contactaţi-ne Romania Site-uri web şi limbi străine Skip to Content

În unele ţări încă mai există controverse cu privire la utilizarea organismelor modificate genetic (OMG).

Avînd o îndelungată experienţă în domeniu, SGS oferă servicii de testare pentru OMG care vă garantează atât o metodologie dovedită, cât şi rezultate ce vor fi recunoscute în întreaga lume.

Testarea pentru OMG realizată de noi poate să inspire încredere clienţilor şi să vă asigure că furajele pe care le produceţi respectă cerinţele de reglementare naţionale şi internaţionale. Metoda pe care o folosim este reacţia de polimerizare în lanţ (PCR), aplicată într-o tehnologie standardizată care cuantifică orice organisme modificate genetic prezente în eşantioanele de furaje. Vă oferim astfel verificarea independentă de care aveţi nevoie pentru a comercializa cu încredere produsele în ţările unde este interzisă folosirea organismelor modificate genetic.

Testarea calitativă a OMG pe baza ADN-ului - eşantioane de seminţe

Folosim acest test pentru a confirma prezenţa sau absenţa materialelor vegetale modificate genetic într-un eşantion de seminţe sau o probă de ţesut vegetal. Testul utilizează o combinaţie de două teste PCR specifice cu acţiune ţintită asupra următoarelor elemente genetice: promotorul 35S din virusul mozaicului conopidei (CMV) şi extremitatea NOS (secvenţa terminală a genei pentru nopalin sintază). Acest test ne permite să detectăm marea majoritate a varietăţilor de plante modificate genetic produse comercial în prezent la nivel mondial.

Testare pentru OMG pe baza ADN-ului - eşantioane de produse alimentare

În analiza alimentelor procesate, poate fi dificil de detectat materialul derivat din plante modificate genetic, din cauza procesului de producţie. De exemplu, metodele de detecţie pe bază de proteine sunt nepotrivite, deoarece procesul de producţie a alimentelor poate distruge proteinele derivate din ingredientele modificate genetic.

Totuşi, noi folosim cele mai sofisticate tehnici de analiză ADN pentru a detecta prezenţa modificărilor genetice. Astfel de evenimente pot apărea în ADN-ul alimentelor procesate printre care se numără pâinea, făina, laptele de soia, tofu şi uleiurile vegetale. După ce extragem ADN-ul din aceste produse, folosim o combinaţie de teste PCR specifice cu acţiune ţintită asupra următoarelor elemente genetice: promotorul 35S din virusul mozaicului conopidei şi extremitatea NOS.

Testarea cantitativă PCR pe baza ADN-ului foloseşte standarde prin care poate stabili niveluri de prezenţă a OMG cuprinse între 0,01% şi 5%. Eşantioanele sunt testate prin reacţia de polimerizare în lanţ în timp real care stabileşte nivelurile specifice de ADN pe durata a 40 de cicluri.

Laboratoare aprobate şi acreditate

Pentru a ne menţine reputaţia în privinţa independenţei, integrităţii şi inovaţiei, laboratoarele noastre pentru testarea OMG funcţionează conform unor norme stricte şi sunt acreditate ISO 17025 şi certificate ISO 9001:2008. Deservite de tehnicieni şi oameni de ştiinţă deosebit de experimentaţi, laboratoarele noastre şi-au câştigat şi aprecierea mai multor asociaţii ale producătorilor de furaje. Utilizăm metode internaţionale în toate laboratoarele noastre şi validăm metodele în fiecare punct de lucru. Participăm anual la testarea pentru competenţă în domeniul OMG şi avem un laborator de testare OMG acreditat de Asociaţia Internaţională pentru Testarea Seminţelor (ISTA).

Dacă doriţi să beneficiaţi de ajutorul nostru pentru a respecta în totalitate reglementările privind organismele modificate genetic, luaţi acum legătura cu SGS pentru a afla mai multe.