Skip to Menu Skip to Search Contactaţi-ne Romania Site-uri web şi limbi străine Skip to Content

Buna guvernare, transparenţa şi responsabilitatea sunt elemente esenţiale pentru o distribuire eficientă a ajutorului financiar.

O soluţie de monitorizare a ajutorului este un instrument indispensabil pentru agenţiile de dezvoltare care acordă împrumuturi şi granturi, pentru fundaţiile private şi organizaţiile non-profit, permiţându-le acestora să asigure conformitatea cu standardele şi orientările stabilite pentru derularea unui proiect. Informarea şi verificarea de către o terţă parte independentă poate accelera finalizarea proiectelor şi contribui la maximizarea implementării efective.

Experţii SGS în servicii de asigurare a eficienţei ajutorului oferă o varietate de procese, de la stabilirea profilului de risc, achiziţii şi clasificări comparative prin criteriul celor mai bune practici, la verificarea documentelor, monitorizarea proiectelor şi instruire tehnică.   

Stabilirea profilului de risc

Este esenţial să vă cunoaşteţi îndeaproape partenerii de dezvoltare şi de afaceri. Identificarea, clasificarea şi evaluarea riscurilor se dovedesc a fi procese îndelungate atunci când aveţi nevoie de informaţii verificate la îndemână. Iată de ce experţii noştri SGS au dezvoltat un instrument de stabilire a profilului de risc menit să vină în ajutorul dumneavoastră.

Instrumentul SGS de stabilire a profilului de risc măsoară punctele tari ale agenţiilor şi entităţilor în raport cu standardul de referinţă pentru cele mai bune practici afişat în catalogul de performanţă, care poate fi adaptat astfel încât să includă criteriile dumneavoastră preferate. 

Utilizând un sistem tradiţional de metodologii de audit, stabilirea profilului de risc oferă evaluări independente ale performanţei în raport cu un set de perspective integrate într-o platformă IT care dispune de un grad de flexibilitate ce permite includerea nevoilor şi exigenţelor dumneavoastră specifice.

Analiza legislaţiei privind achiziţiile

Este de asemenea esenţială promovarea unui sistem coerent pentru achiziţiile publice, menit să consolideze buna guvernanţă şi să sporească încrederea operatorilor publici şi privaţi. Efectuăm analize ale legislaţiei locale privind achiziţiile pentru a vă spori gradul de încredere şi eficienţă în lanţul dumneavostră de aprovizionare local.

Corelarea analizei legislaţiei locale privind achiziţiile cu orientările instituţiilor financiare internaţionale vă va oferi un avantaj strategic considerabil la nivelul aprovizionării. O analiză comparativă a fiecărei clauze vă va permite să efectuaţi controale de conformitate ale tuturor documentelor relevante şi să comparaţi observaţiile şi recomandările detaliate privind conformitatea/lipsa de conformitate. Rezumatul executiv aferent subliniază elementele-cheie ale legislaţiei locale privind achiziţiile, oferindu-vă mai multă încredere în sectorul public şi privat.

Aflaţi cum vă putem ajuta să monitorizaţi distribuţia ajutorului dumneavoastră prin lista noastră cuprinzătoare de soluţii şi discutaţi cu specialiştii noştri în achiziţii pentru a afla modul în care evaluarea legislaţiei locale privind achiziţiile poate aduce îmbunătăţiri strategiei dumneavoastră de aprovizionare.